Testade en ny marinad, grekiskt, gillar ju Grekland. ca 7-10 hg fläskfilé. ca 7-10 hg fläskfilé. Visst är det smidigt att marinera filén och sedan låta den sköta sig själv i ugnen
Blanda 2 dl grovrivna morötter, 2 1/2 dl grekisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk olivolja, rivet skal från 1/2 citron och smaka av med flingsalt och nymald peppar. 550 g fläskfilé
Lägg i fläskfilén i marinaden i ca 2 timmar. Blanda ihop marinaden i en skål med lock. Pressa i saften från citronen samt skala och skär vitlöken i små bitar
s simskola för att bjuda på receptet på den grekiskafläskfilén vi åt igår. I originalreceptet använder man kyckling, men jag testade att göra den på fläskfilé, vilket var minst lika gott
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Fläskfilé i skivor och kycklingfilé i större grytbitar. 1 kg fläskfilé eller kycklingfilé ca ( brukar ta 1 fläskfilé + 2 kycklingfilé till en sats marinad)
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Dubbelmarinerad fläskfilé . Till huvudrätt så serverade vi dubbelmarinerad fläskfilé med potatis- och jordärtskocksgratäng och en haricot vert sallad till
Jag hade redan bestämt mig för fläskfilé då vi hade diskuterat detta på jobbet. Diskussionerna handlade om att fläskfilé inte riktigt faller på läppen då denna del oftast är ganska torr och inte smakar så mycket och hur man skulle göra för att denna omtalade grisdel skulle kunna tillagas på ett bättre sätt
Servera med stekt fläskfilé och klyftpotatis/ris/sallad. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Med få ingredienser så måste det här vara en av de godaste såser som en människa kan knåpa ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.