Det var länge sedan jag skrev ihop en riktig veckomeny med tillhörande inköpslista. Under sommaren har vi ätit det vi varit sugna på och många gånger har vi ätit ute på restaurang eller köpt hem mat då orken och inspirationen trytit
Servera med gravadlax, citron och en dillvippa. Skala potatisarna och dela dem i ganska stora bitar. Lägg potatisen i en kastrull och täck nästan potatisen med mjölk
Klipp över dill efter tycke smak och krydda med salt & peppar. Dessutom får den gravadelaxen en att nästan tänka på julbord även om det är länge dit än
Fisk&Skaldjur. PotatisSaltGravadLaxDillCitronBéchamelsåsMjölSmörRöd Mjölk/MatlagningsgräddeSaltVitpeppar* Skala och skär potatisen i tjockare skivor och koka denna i saltat vatten
4 4 bitar lax (à 140 g) 900 g fast potatis 1 tsk socker 1/2 tsk salt 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk 2 msk hackad dill salt och peppar 50 g sugarsnaps 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Önskar jag hade en liten balkong där man kunde ha lite örter men för er som har både potatisland och örtträdgård så är det i stort sett bara att inhandla laxen
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Rimmad lax med dillstuvadpotatisMarkis Louis de Béchameil var verksam vid Ludvig XIV. Rimmad lax. Denna sås, béchamelsås, ligger nu bland annat till grund för dillstuvadpotatis
Vänd ner dill och den varma potatisen. 1 Koka potatisen tills den är mjuk, cirka 15 minuter. 2 Servera potatisen med rimmad lax, sockerärtor och en citronklyfta. 1 kg tärnad potatis. 500 g rimmad lax eller gravadlax i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.