Fördela salt, socker, peppar och dillstjälkar runt om laxen. Spara hälften till laxpudding. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull
Rimmad lax med dillstuvadpotatisoch fänkålssalladrimmad laxkoktpotatis, fast sortmjölsmörmjölkdillsalt och pepparfänkållimeolivoljaKoka en bechamelsås - smält smör i en kastrull och pudra över mjöl
Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar. Dillstuvadpotatis800 g fast potatis, skrubbad 10 g smör 1 msk vetemjöl 2,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 0,5 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad (spara några vippor till servering) salt vitpeppar, nymalen 1 citron, klyftor till servering. Fänkålscrudité0,5 fänkål 0,5 citron, finrivet skal och pressad saft 0,25 dl olivolja salt
Sältan från den gravadelaxen blir efter den snabba stekningen extra påtaglig och passar därför bra till all den dryck man måste kasta i sig en varm sommardag
Dagens middag med dillstuvade rotsaker ochpotatis med kallrökt lax blev en kalasmiddag. Till fick det bli några tunna skivor av kallrökt lax, lite citron och sedan rikligt med körvel
PotatisSaltGravadLaxDillCitronBéchamelsåsMjölSmörRöd Mjölk/MatlagningsgräddeSaltVitpeppar* Skala och skär potatisen i tjockare skivor och koka denna i saltat vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.