Dillstuvadpotatis är en rätt som följt med sedan barnsben. Nu återkommer den här hemma emellanåt för jag tycker fortfarande att det är riktigt gott och så är det ju riktig snabbmat om man har överbliven kokt potatis i kylen
* Blanda ner Potatis och rikligt med dill i Bechamelsåsen och servera den varm till laxen. PotatisSaltGravadLaxDillCitronBéchamelsåsMjölSmörRöd Mjölk/MatlagningsgräddeSaltVitpeppar* Skala och skär potatisen i tjockare skivor och koka denna i saltat vatten
4 4 bitar lax (à 140 g) 900 g fast potatis 1 tsk socker 1/2 tsk salt 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk 2 msk hackad dill salt och peppar 50 g sugarsnaps 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Önskar jag hade en liten balkong där man kunde ha lite örter men för er som har både potatisland och örtträdgård så är det i stort sett bara att inhandla laxen
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Rimmad laxmeddillstuvadpotatisMarkis Louis de Béchameil var verksam vid Ludvig XIV. Denna sås, béchamelsås, ligger nu bland annat till grund för dillstuvadpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.