1 kg
musslor med skal 1 dl vatten 75 g smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek 1 limefrukt, rivet skal av 2 msk färsk persilja, hackad 1 klyfta vitlök flingsalt, till ungformen
I senaste Smakboxen följde det med salta brödpinnar. Till plocket med syrrans familj gjorde jag dem ännu smarrigare genom att bre vitlöksost på toppen och linda parmaskinka runt
Sedan är det bara att ta fram och skära upp så mycket som du behöver, passar utmärkt till t ex bakpotatis, en god köttbit eller kanske gratinerade kräftor
Skölj först alla musslor och släng de som är öppna eller inte stänger sig då man knackar på dem. Koka musslorna ordentligt på hög värme i ca 4 min tills alla öppnat sig
Gratinerademusslor med parmesanost. Dela musslorna, lyft av den skalhalvan som är tom och kasta den. Strö ut ett lager grovt salt i en ugnsfast form och lägg ner musslorna
Äter man musslorna som ensamrätt räcker receptet till två pers. Skölj musslorna och kasta de som är skadade eller inte öppnar sig när du knackar dem mot diskbänken
Recept. manda. mån, 2013-09-16 12. 47. 25min. (1). Sätt på ugnen på 200 grader. Pressa vitlöken i en bunken, blanda alla ingredienser tillsammans till en "smet" och lägg på en jämn sked på var mussla
Det är viktigt att bara använda levande musslor. Det kan man kontrollera genom att knacka försiktigt på de öppna musslorna eller peta lite försiktigt i muskeln
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.