Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

  • 57 Recept
Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rimmad torskfilé 500 gram torskfilé 1,5 msk salt 2 tsk strösocker 5 dl vatten 0 svartpeppar 0 smör , till stekning Potatis 700 gram delikatesspotatis 0 salt 0,5 kruka(or) färsk dill 1 msk smör Räktopping 2 st ägg , kokta och grovhackade 240 gram handskalade räkor 0,25 st gurka , fint tärnad 0,5 kruka(or) färsk gräslök 1 msk riven pepparrot , 1-2 0 salt 0 svartpeppar Brynt smör 100 gram smör Tillbehör 0,25 kruka(or) färsk dill , 4 dillvippor 0,5 st citron(er) Köp receptet
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Vik eller rulla fisken med skinnsidan inåt och placera fisken i kastrullen, krydda med salt och peppar
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg hummer , tinad 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 50 gram parmesanost 1 krm flingsalt 25 gram Mat & Bak smör 20 gram machésallad Köp receptet
Lax med lime och mango

Lax med lime och mango

Slå såsen runt fiskenoch ställ i mitten av ugnen. Lägg fisken i en ugnsfast smord form. Måndagmorgon och start på veckan
Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Laxfilé 600 gram laxfilé(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Duchessepotatis 1 kg mjölig potatis 2 st ägg 50 gram Mat & Bak smör 0,75 tsk salt 2 krm vitpeppar Gräslökssås 3 st Schalottenlök(ar) 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 2 msk fiskfond 3 dl vatten 1 msk färsk timjan 8 st vitpeppar, hel 2 st lagerblad 3 dl vispgrädde 25 gram Mat & Bak smör 1 kruka(or) färsk gräslök 2 krm salt 1 krm svartpeppar Sparris 250 gram sparris, färsk 0,5 tsk salt Köp receptet
Torskgryta med tomater och dill

Torskgryta med tomater och dill

Dagens fiskgryta är just ett sånt recept som har hängt med länge och som dessutom är lite extra betydelsefullt, i alla fall för frun i köket vars mor receptet kommer från
Torskrygg i ugn med krämig senapssås

Torskrygg i ugn med krämig senapssås

fiskfond. Strimla purjon och fräs mjuk i smör. fiskfond. Rör ner mejeri och färskost, senap och kryddor. Smörj en ugnsform och torka av torskryggsfiléerna
Fish tacos med hot mayo och mangosalsa

Fish tacos med hot mayo och mangosalsa

Pankofriterad fisk. Jag har haft en lugn och skön helg med lite bakning, städning, varit hos föräldrarna och tränat med PT
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Lägg grädde, fiskspad, buljongtärning, mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Duchessepotatis, räkor, torsk och en krämig dillsås, vilken festlig kombination
Fiskarhustruns fiskgratäng

Fiskarhustruns fiskgratäng

Ska försöka fundera lite i helgen och titta på barnens önskelistor. Tänkte bjuda er på en supergod fiskrätt
Fiskarhustruns torskrygg!

Fiskarhustruns torskrygg!

Min mamma är en riktig hejare på att laga mat, och idag bjöd hon mig på en helt underbar fiskrätt, där smaken riktigt smälte i munnen
Stekt salt sill med lök

Stekt salt sill med lök

Skölj av sillen och låt den rinna av väl. Skala och skiva löken. Lägg den på ett fat och håll den varm. Vispa ur pannan med mjölk eller grädde och servera gräddskyn till eller slå den över sillen
Fisk i ugn med dill

Fisk i ugn med dill

Rensa och filéa fisken. Krydda med salt och peppar. Lägg fisken i smörad kastrull. Slå på buljong, grädde och dill