Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

1Lime- och chilisås4 dl crème fraîche 1 limefrukt, skal och saft 2-3 msk sambal oelek 2 klyftor vitlök, rivna 1,5 msk koncentrerad hummerfond 1 msk honung 2 salladslökar, tunt strimlad 1 röd chilifrukt, strimlad 1 kruka färsk koriander, fint hackad. 1Spenat- och kålrabbisallad1 kålrabbi, tunt hyvlad 2 salladslökar, tunt strimlade ca 80 g färsk spenat 1 limefrukt, skal och saft 1 klyfta vitlök, riven 2-3 msk fisksås 1 msk strösocker 1 kruka färsk koriander
Lax i krämig sås med hummersmak

Lax i krämig sås med hummersmak

Vispa samman vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en låg, vid kastrull. 1Koka upp såsen och koka ihop ett par minuter. Lägg i laxbitarna och låt sjuda under lock i 7 minuter. 1Hacka dillen och rör ner tillsammans med rom. 1Lägg en klick rom på varje laxbit och garnera med dill