Förra veckan lagade jag den här goda rätten medfläskfiléochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratineradesmed stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
4 1 gul lök 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 2 tomater 1/2 kruka basilika 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 3 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk soja 4 port ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Såsen var en enkel historia med creme fraiche, dijonsenapoch honung. Till serverade jag gratinerade potatisskivor med skinnet på och en topping av hackade sunblushtomater, timjan och riven parmesanost
Medanfläskfilén är inne I ugnen förbereder du dem andra momenten. Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Fläskfilén ansas, kryddas lätt med örtkryddor och steks så att den precis får stekyta. Sås med färska kantareller som fullständigt smälter i munnen och potatis till det
Stek fläskfilén i tunna skivor med vitpeppar. Skär squashen i tärningar och mjukbryn den på svag värme tillsammans med den klyftade rödlöken, tunnskivade vitlöken och kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.