Grönsaksbars med kikärtor
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl kikärtor, kokta
  • 11 dl bladspenat, fryst
  • 11 dl majs, fryst
  • 11 dl ost, riven
  • 11 st morot, riven
  • 11 st grönsaksbuljongtärning
  • 11 tsk oregano
  • 11 tsk rökt paprikapulver
  • 1 ev. lite vetemjöl eller havregrynSätt ugnen på 175 grader. Tina spenaten och majsen. Riv morötter och ost grovt. Mixa kikärtorna med en blender eller stavmixer till en slät smet. Blanda ihop kikärtssmeten med riven morot, ost, spenat (se till att allt vatten är avrunnet), majs, smulad buljong, oregano och rökt paprikapulver. Det ska bli en fast, jämn klump. Blir den lös kan du tillsätta lite mjöl eller havregryn för att få den fastare. Forma till bars eller puckar. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna (de är lite mjuka när det är precis nygräddade och behöver svalna för att bli fasta) Är direkt eller förvara i kyl eller frys in dina grönsaksbars.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.