Tina spenaten och majsen. Riv morötter och ost grovt. Blanda ihop kikärtssmeten med riven morot, ost, spenat (se till att allt vatten är avrunnet), majs, smulad buljong, oregano och rökt paprikapulver
Använd helst bönor du blötlägger och kokar själv. i en klyfta vitlök, salta och peppra. Blanda en marinad med ca 1 del olivolja och 1/2 del balsamvinäger. (Jag använde ca 1 dl olja, 1/2 dl vinäger och 1 kruka basilika till ca 7-8 dl bönor)
När jag dock letade efter lite inspiration i gömmorna på bloggen så insåg jag att jag faktiskt har väldigt få sallads, bön- och överlag ”hälsosammare” recept
Att laga, och äta, mer vegetariskt är ett utmärkt sätt att hålla nere på matkostnaderna utan att behöva kompromissa med vare sig variationsrikedomen eller smaken
Värm bönorna om du inte vill ha dem kalla Hacka löken fint Häll olivolja i ett dl-mått, blanda i det kryddgröna, citrussaften och kryddorna Blanda lök och bönor Häll över oljeblandningen och vänd försiktigt runt 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter
Skölj bönorna och låt rinna av. Pressa i vitlök och tillsätt spiskummin, smula över buljongtärning. Häll i bönorna och låt dem steka med tills de blivit varma