Idag har det varit en riktigt grå dag, men vi hann med en promenad på en mil idag också. Satt och tittade på lite bilder som jag tog i djurparken, vilken tur vi hade med vädret
Ingredienser1 kiwiCirka 2 dl jordgubbarCirka 2 dl rabarber (skuren i bitar)1 apelsinSå här gör duSkala kiwin och dela den i lite mindre bitarMixa den tillsammans med de övriga ingrediensernaTips
Det får bli grått även i fortsättningen dock en annan grå ton. För 14 år sen när vi byggde så målade jag grå kulör i köket, i verandan och bakom kakelugnen
Ljusa moln på en annars grå himel är att jag fått en gäng nya och inspirerande böcker att läsa. En lång dags färd mot natt (eller snarare kväll) är nu över
När de blivit grå och fin glöd bildats lägger man laxen på halvan utan kol. Grillad laxfilé är verkligen hur gott som helst och enkelt eftersom det nästan sköter sig själv på grillen
Tillsätt färsen, och fräs den grå och smulig på hög värme. Inspirerad av vår Kretaresa tidigare i vår, bjöd jag familjen på den här köttfärsgratängen, som väl egentligen är en slags moussaka
Om man gör maräng med rårörsocker eller muscovadosocker kan den bli lite sjaskigt grå i färgen, och inte sådär bländande vit och vacker som man gärna vill ha den
Den här hösten har varit lite för grå, brun å beige för min smak egentligen. Nu har jag haft tre dagar ”jullov” – som student med en kurs över jul så har jag inte så mycket mer ledigt för tillfället
För hög temperatur ger grynig, grå choklad som inte vill stelna. En klassiker på gottebordet till jul. Eleganta Mozartkulor, som ser väldigt proffsiga ut, men ganska enkla att göra
Låt det inte koka efter det att den har lagts i, då blir den grå. Dillkött à la Per Morberg. 4 port. 500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.