Snittade dompå mitten och sen ytterligare en gång och lägg dompå en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Låt koka livligt så att alkoholen försvinner och god ekfatslagrad vinsmak stannar kvar. Grönsaker och lite annat kan varieras men tänk på vad de smakar så får du en bra kombination i din fond
ca ½ + ½ msk smör eller margarin. Vi var och kollade på matinéföreställningen av the Phantom of the opera med Peter Jöback somfantomen och Emmi Christensson som Christine Daaé
Skölj INTE ur pannan när fisken är stekt, utan tillsätt nu grädde och fiskbuljongtärning + dill. Stek i en stekpanna med smör som fått ordentlig färg, först på skinnsidan neråt någon minut bara och sen ett kort tag med köttsidan neråt, plocka upp ur pannan lägg åt sidan
Lite blåbär varje dag + många andra bär. bär är mycket nyttigare än så, främst på grund av att de innehåller fytokemikalier, eller färgpigment i skalet, som fungerar som starka antioxidanter och skyddar cellerna mot cancer, åldersrelaterade sjukdomar, sänker kolesterolet och hämmar inflammationer
Nu har jag slangat om en ny sats med vin gjort på egna druvor. Jag satte den för några dagar sedan och den har nog inte riktigt jäst färdigt än även om det inte är mycket krut kvar i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.