Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering
Värm upp smör i en stekpanna på hög värme (pass på så att det inte blir bränt) och lägg i biffarna och bryn på dom, sänk sen värmen och låt dom stekas i ca
Lägg biffarna i en ugnsform med bakplåtspapper i botten och häll över lite grädde. När man använder älgfärs så har biffarna en tendens att bli lite torra men icke sanicke denna gång
Ta upp biffarna och gör ren pannan. Lägg i biffarna och låt puttra i ca 2 minuter. God fredag på er. Äntligen fredag ,veckans absolut bästa dag om man frågar mig
Blanda under tiden ingredienserna till biffarna. Servera biffarna med rotfrukterna och getostkrämen. Hetta upp oljan i en panna och stek biffarna ca 3-4 minuter per sida, beroende på tjocklek
Såser är en riktig smakhöjare det som jag inte alls vill vara utan. Idag ville jag göra någon jag inte gjort på länge och tittade i Myllymäkis kokbok "Såser"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.