Ett recept ur boken Morberg lagar husmanskost av Per Morberg. Köpte ett halvt lamm på en gård utanför Norrtälje för ett tag sen, så passade på att testa detta receptet när vi ändå hade lammstek i frysen
Lammfärsbiffar. Sky från stekning av biffarna. Balsamvinäger Lammfärsbiffar. Rör ihop (ja, det är lättast att blanda med händerna) alla ingredienser och forma till 8 biffar. 400 g lammfärs
Biffar. Finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffarna. Servera biffarna tillsammans med såsen, ugnsbakad mandelpotatis och rårörda lingon
Så alltså, dagens recept till er gott folk blir därför en riktigt smaskig lammfärsbiff fylld med fetaost och smaksatt med rosmarin och timjan, väldigt goda vänner till lamm är de örterna
Vårens godaste lammrätt och bästa vinet till. Smaklig måltid. FOTO. Håkan Larsson En underbar rätt, med lamm i sällskap med mild, fint rostad selleri och stinget från picklade morötter
Lika god som på Kinarestaurang, om inte godare. Biff i stark sås blev söndagsmiddag här hemma. En gryta som jag gör ganska ofta, den är bara då vansinnigt god
Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.