Anette undviker ju gluten för att hon mår bättre av det. Så när vi skulle göra en vegetarisk rätt ville vi ha ett glutenfritt börd att skopa upp grytan med
Är du en av de som tror att glutenfria produkter gör bakningen krångligare. Mjölsorterna vete, råg och korn resulterar i en smidigare deg med bättre jäsegenskaper, men det finns glutenfria alternativ och smarta knep som ger samma effekt
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Här kommer nästa recept med min egen naturligt glutenfria fullkornsmjölmix. Mjölmixen har jag lagt upp recept på här så att du kan blanda den själv och baka enkla, näringsrika, fiberrika och naturligt glutenfria bröd av
Tar några minuter att göra och är de absolut godaste jag har smakat. Jag har saknat goda wienerbröd så mycket och utan att veta att det var så här lätt
Pensla frallorna med vatten, strö över vallmofrön och sätt sedan in plåten mitt i ugnen. Goda glutenfria frallor 11st50 g jäst4 1/2 dl ljummet vatten2 1/2 msk rapsolja1 msk fiberhusk2 tsk flingsalt1 msk brödkrydda1/2 dl solroskärnor5 1/2 dl grov glutenfri mjölmix1 1/2 - 2 dl ljus glutenfri mjölmix+ vatten och ljusa vallmofrön till pensling1. Grädda frallorna ca 12 minuter (eller tills de fått lite fin färg och låter ihåliga när du knackar dem försiktigt på undersidan) Låt frallorna kallna på galler under en bakduk
Här är recept på Glutenfria frallor. Tills att frallorna har jäst klart. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Jag ändrade om lite i receptet… 10-12 frallor 4 stora ägg 100 g philadelphiaost1,5 msk sesamfrön 1,5 msk fiberhusk 1,5 tsk bakpulver 3 msk chiafrön 2 msk hackad valnötter (kan uteslutas) cayennepeppar, salt 2 tsk oregano 4 dl riven ost
Goda glutenfria och mjölkfria syltgrottor. En av gästerna är glutenintolerant och därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Jag har provsmakat och märker såklart en viss skillnad men bröden är fortfarande ljusa ( vilket är väldigt viktigt för min lilla kräsna son) och det bästa av allt, frallorna är precis lika fluffiga och goda som vanligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.