4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Brynt smör med salvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
4 4 msk konc kycklingfond 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 500 g kycklingfilé 3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar ca 1 gul lök) 1 stor rödbeta (à ca 200 g) 2 msk olivolja 4 dl risottoris t ex carnaroli 2 msk färskpressad citronjuice 2 dl finriven parmesanost Bryntkaprissmör 4 msk kapris 75 g smör 1 msk finrivet citronskal 2 krm salt 2 krm svartpeppar Till servering 65 g blandsallad Lägg till i inköpslistan
Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans med rostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Smälte en stor klick smör i stekpannan med ett par citronskivor och skuren färsk salvia och lät smöret brynas en aning innan jag, strax före serveringen, vände ned den kokta gnocchin och vände runt ordentligt i det brynta citron- och salviasmöret
Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng medgnocchi i tomatsås toppad med ost. Om du vill lyxa till det extra kan du göra egen gnocchi (recept på det kommer på bloggen i veckan)
Ingredienser Portioner. ca 30 st 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Till garnering 1 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
I Italien används ofta rätter medgnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta. Häll ut det mesta av mjölet på en arbetsbänk och blanda ihop med saltet
Vänd ihop gnocchimed kycklingröran och servera genast. Koka upp vatten till gnocchi. 2 påsar färsk Gnocchi800 gram kycklingfile2 1/2 dl vispgrädde3-4 msk ajvar1 tsk sambal oeleksalt & peppar. Låt sjuda upp medan pastan kokar klart ( cirka 3 minuter skulle min koka ) Häll av nästan allt pasta vatten, spara ev lite om det behövs till såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.