Veg

Veg

  • 13 Recept
Halloumistroganoff

Halloumistroganoff

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 400 g halloumiost 2 msk rapsolja 1 msk tomatpuré 2 tsk tokad oregano 1 tsk paprikapulver 1 förp passerade tomater (à 500 g) 1 dl vispgrädde 1/2 dl vatten salt svartpeppar Till servering ris, gryn eller pasta citronmarinerade svarta bönor (se länk under steg 7) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Krämig grönsaksgryta med curry och cashewnötter

Krämig grönsaksgryta med curry och cashewnötter

1 gul lök 1 chilifrukt 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök 400 g krossade tomater, gärna finkrossad 100 g cashewnötter, naturella 2 msk tomatpuré 2 tsk garam masala 2 tsk curry 1 dl vatten salt olja, till stekning
Lat lasagne med svamp och grönkål

Lat lasagne med svamp och grönkål

Ingredienser Portioner. 4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer med tomat och halloumi

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 2 tomater 2 msk riven ingefära 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk garam masala 390 g krossade tomater 1 dl vitt matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 200 g spenat 400 g halloumiost 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Ingredienser Portioner. 4 4 port risonipasta 1 liten rödlök 2 huvuden gemsallad (à 80 g) 200 g soltorkad tomat i olja 1/2 dl rostade solroskärnor 200 g halloumiost 1 tsk olja 1 liten vitlöksklyfta Dressing 2 msk olja från de soltorkade tomaterna 2 tsk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
Risotto med skogschampinjoner

Risotto med skogschampinjoner

Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan