Oavsett så är dessa fluffiga glutenfriakorvbröd och krispig kikärtskorvar alldeles underbart goda. Korvbrödet är glutenfritt, raffinerat sockerfritt och mejerifritt och kan enkelt göras utan nötter
De här korvbröden och tekakorna har fin konsistens och är rejäla i formen, De kom till eftersom det finns barn som är allergiska mot guarkärnmjöl, vete mm
Sätt ugnen på 175° C. Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Koka upp vattnet. Rör i vattnet, vinägern och äggvitorna i mjölblandningen
Det blev väldigt saftiga och luftiga korvbröd i lagom storlek. )Glutenfriakorvbröd med fullkorn 12 st25g jäst2,5dl ljummen mjölk2 msk flytande margarin1/2 msk fiberhusk1/2 tsk salt3/4 tsk sirap eller honung3 1/2 dl grov mjölmix (använde här Lailas gröna)1 dl + lite till utbakningen, ljus mjölmix (Lailas blåa)1. Dela degen i 12 lika stora delar och forma varje del till avlånga korvbröd. Lägg korvbröden på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30minuter under bakduk. Grädda korvbröden mitt i ugnen i 250 C ca 5-6 min. Glutenfriakorvbröd med fullkorn 12 st
Fluffiga glutenfriakorvbröd och krispig kikärtskorv, närmare bestämt. Korvbrödet är glutenfritt, raffinerat sockerfritt och mejerifritt samt kan enkelt göras utan nötter
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Blomkålspizza är ett alternativ för den som vill ha en nyttigare pizzabotten utan gluten. En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.