Idag vill jag fresta med mejerifria bananmuffins som blir härligt saftiga. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
Jag är smått bedrövad över att Urtekram har tagit bort sin ekologiska DolceLatte som var sötad med honung och råsocker, den var jättegod och kändes i alla fall lite nyttigare än den vanliga karamelliserade mjölken
Men för att förvandlas till bananmuffins krävs ingen ungdom med perfekt yttre, det går precis lika bra om inte bättre med gamla skrumpna och VÄLDIGT mogna bananer, så så fick det bli
Jag fick ett fantastisk fint kokosnötsmjöl av mamma nyligen som jag va tvungen att testa, men har provat att baka med kokosnötsmjöl tidigare och det har blivit torrt och smaklöst så verkar vara vissa märken som fungerar
Min DolceLatte kommer från Urtekram, är ekologisk, och sötad med råsocker och honung. Eftersom jag använde DolceLatte (även under namnen Dulce de leche eller Karamelliserad Mjölk) går det knappast att göra kakan helt laktosfri
Mixa ihop samtliga ingredienser med en stavmixer. Toppa med kakaonibs och krossade valnötter. Om du inte har silikonformar så kan det nog vara bra att pensla formarna med lite kokosolja så inte muffinsen fastnar
Mixa ihop samtliga ingredienser med en stavmixer. Toppa med kakaonibs och krossade valnötter. Om du inte har silikonformar så kan det nog vara bra att pensla formarna med lite kokosolja så inte muffinsen fastnar
Det är en kolasmakande kräm som härstammar från Argentina, och som man får genom att koka hela den oöppnade burken med kondenserad mjölk riktigt länge i vatten
Den här ljuvliga pannacottan med både vit choklad och karamelligt krämig DolceLatte rekommenderas å det varmaste när du vill avsluta middagen med något riktigt läckert
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.