Glutenfria bananmuffins med kakaonibs och valnötter
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
6
muffins
Ingredienser
2
ägg
2
bananer
1 dl
mandelmjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
en eller två nypor salt
Topping
kakaonibs
valnötter
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop samtliga ingredienser med en stavmixer. Den här använder jag!
2. Fyll i muffinsformar, jag använde mig av silikonformar.
3. Toppa med kakaonibs och krossade valnötter.
4. Grädda i ugnen i ca 20 min. Låt muffinsarna svalna innan du tar ut dem ur formen.
Tips!
Muffinsarna går utmärkt att förvara i kylskåpet och ta fram vid behov. Har ej testat att frysa in dem så vet inte hur det blir, de tog slut innan jag hann testa haha. Om du inte har silikonformar så kan det nog vara bra att pensla formarna med lite kokosolja så inte muffinsen fastnar.
Hm. Dubblade receptet, men fick 4 ggr fler kanelkryddade omeletter än receptet sa. I andra halvan hällde jag i två dl glutenfri mjölmix. Det liknar muffins lite mer.
Toppa medkakaonibsoch krossade valnötter. Mixa ihop samtliga ingredienser med en stavmixer. kakaonibs. Muffinsarna går utmärkt att förvara i kylskåpet och ta fram vid behov
Och den kommer i form av en brownie med apelsincest ochvalnötter. Det är så pass förvirrande att jag bestämde mig för att strunta i att hoppa på mitt flyg till Milano i morse, och istället stanna hemma några dagar extra så att jag får all information jag behöver från Skatteverket innan jag tar tag i att prata med Agenzia delle Entrate (Skatteverket i Italien)
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj och kanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min. 1 dl valnötter grovhackade
Men för att förvandlas till bananmuffins krävs ingen ungdom med perfekt yttre, det går precis lika bra om inte bättre med gamla skrumpna och VÄLDIGT mogna bananer, så så fick det bli
Att baka med mycket ägg och Pofiber istället för mjöl, är lite annorlunda när man som jag är van vid att baka med glutentrådarnas effektiva bakegenskaper
Rör ner choklad ochvalnötter. Smält smör och honung i en kastrull, ställ åt sidan. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna ner i bananerna, eller blanda ner vaniljsockret om du använder det
TIll frukost idag blev det vaniljkeso med färska bär, kakaonibsochvalnötter. Sötman från bären tillsammans med chokladiga kakaonibs ger en så lyxig känsla av helg som jag gillar
Glutenfritt, mjölkfritt ochmed massor av näring med superfoods som ägg, valnötteroch spenat. Hetta upp pasta i pannan med spenatblandningen och tillsätt äggen
Toppa medkakaonibsoch ställ in plåt och galler i kylen. Man kan skippa kakaonibs om man inte har det hemma eller hittar i butiken, men det blir supergott med lite extra crunch
”Ren havre” som säljs på den glutenfria hyllan i butiken är märkt med symbolen för glutenfritt. Det finns såklart flera naturligt glutenfria fullkornsgryn att göra god och nyttig gröt av som hirs, quinoa och bovete
Kommentarer
m_strandli
Hm. Dubblade receptet, men fick 4 ggr fler kanelkryddade omeletter än receptet sa. I andra halvan hällde jag i två dl glutenfri mjölmix. Det liknar muffins lite mer.
Logga in eller Registrera för att kommentera.