Arbeta ner den lösa degen i bunken och klicka ut den till bullar på plåtar med bakplåtspapper. Glutenfriaklickbullar (ca 12 st). Glutenfriaklickbullar (ca 12 st)
God och hälsosam müslimed rispuffar, havregryn, nötter och frön. Krama sedan blandningen ordentligt med händerna så att vätskan fördelas jämnt och det bildas små klumpar
Rör ihop allt i en skål och låt stå i 10 minuterBred ut på en plåt med bakplåtspapperRosta 10 minuter i 200 graderLåt svalna och häll upp i en tätslutande burk 1 dl linfrön
Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och arbeta ihop degen ordentligt, gärna med degkrokar. Klicka ut den lösa degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper
Jag brukar passa på att röra ihop en omgång innan middagen, sedan får den stå och rostas medans jag lagar middagen och slipper stå och passa vid ugnen bara för müslins skull
Finfördela müslinmed en gaffel och blanda slutligen i russin, cornflakes och tropic mix. Blanda ner nötterna tillsammans med hirsflingor, quinoapuffar, pumpakärnor, solroskärnor, havregryn och linfrö i en stor bunke
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Här är recept på Glutenfria frallor. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.