Min Kokbok

  • 6 Recept

Glutenfria kanelbullar

Eller i varje fall här i mellansverige, herreminjeeee som det blåser alltså. Nu jäklar i min lilla låda kan jag också göra det
Kimchi – Inlagd och syrad salladskål

Kimchi – Inlagd och syrad salladskål

Skär kinakålsbladen i mindre bitar. Kimchi blev jag bjuden på hemma hos en god vän. Det har en stark doft och smak och är gott som tillbehör
Spenatpaj

Spenatpaj

Tryck ut pajdegen i en avlång pajform med löstagbar kant, ca 10x30 cm och låt stå i kylskåp, ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda den i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Strö över osten och grädda pajen, ca 25 minuter, tills fyllningen stelnat och fått färg
Kimchi - syrad kålsallad

Kimchi - syrad kålsallad

Jag börjar nu min tjänst som kokerska/barnskötare på ett litet föräldracooperativägd förskola där ekologiskt, närproducerat är i fokus när det kommer till matlagningen och inget hel- eller halvfabrikat får komma innanför dörrarna
KIMCHI!!!

KIMCHI!!!

Att jag inte har något om emot långsam och något omständig matlagning kommer nog inte som en nyhet och mitt i min koreansk/japanska period innebär det självklart (