Medan jag väntade på att de skulle vakna passade jag på att fixa sconesfrukost och koka ärtsoppa . Kvällstrött som jag är somnade jag tidigare än alla andra igår, men var då uppe desto tidigare i morse medan de andra snarkade vidare
Det blev bullar fyllda med äppelbitar frästa i smör och smaksatt med socker och kanel. I dag när mitt barnbarn Elvira var hos mig bestämde vi oss för att baka bullar
Glutenfri mandelkaka med päron ochäpple i långpanna. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Men en drink varje morgon, medmorötter, apelsin, äpplenoch ingefära blir det, morotssoppa i ur och skur (den här, den här, eller den här till exempel), köttfärsröra medmorötter, och som här morotsriv i frukostbullarna
Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på
Koka upp mjölken med lite salt, och tillsätt kokosolja och hirsmannagryn under vispning. rismjölk sötad med bananpulver, rivet äpple, blåbär, granatäppelkärnor, lite flytande honung
Riv morötternaoch lägg ner dem tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Jag hittade det här receptet på bloggen "Jennys goda liv" och kände direkt att dessa måste jag göra
Därför mjukstartar jag julgottandet med ett par lagom juliga bullarmedäppleoch kanel. Smöret kan du antingen skiva med osthyvel jämt fördelat över degen (ger smörigast bullar) smälta och hälla ut över degen eller strycka på med en kniv
Forma degen till bullaroch lägg på ett bakplåtspapper. Blanda ner allt i skålen medmorötter. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål eller använd pulpa från juicen
Detta recept på paj med skal av mandelmjöl och potatismjöl med quinoa i, samt fyllning av morot, rödbetor och chèvre fanns med i ett nummer av Coops tidning Med Mera nyligen och vi bestämde oss för att testa det eftersom vi har mycket rödbetor och det lät spännande med quinoa i degen
Forma bullar av degen med fuktade händer, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och toppa med frön. Mixa mosade jordgubbar med smör och eventuell sötning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.