Många tror att det inte går att göra varken pajskal eller pajfyllning utan animaliska produkter. Mixa ihop silkestofun, havregrädde, näringsjäst, citronskal, gurkmeja och timjan till en slät kräm
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
För jag är HELT säker på att det går fantastiskt bra att göra veganska cupcakes utan att tänja på smaklökarna det minsta lilla, eller tårtor som ingen skulle hugga in på och tänka ”om den bara hade innehållit äkta grädde
Det ska inte vara supertunt utan se till att du har några mm höjd, se mina bilder för riktlinje. Jag älskar när jag har sånt flow i köket och bara slänger ihop ingredienser hit och dit och det blir så här himla, jäkla bra
Eller om du vill ha en mer seg och crunchy botten (utan ugn) så kan du göra denna här botten och byta ut Avocado Key Lime fyllningen mot denna chokladmoussen
Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). I stället för ägg använde jag kikärtsspad och istället för vetemjöl - glutenfritt och mjölkfri mjölmix
ost och kött. I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Även allergiker kan mumsa i sig sötsakerna utan problem då de är glutenfria (använd rena havregryn eller boveteflingor om du reagerar på havre), mjölkfria och äggfria
Min ena syster är glutenintolerant och sambons ena kusin är vegan. Det blir tårta till övriga gäster men den innehåller ju både gluten och mjölkprodukter och ägg
TIPS PÅ FLER VEGANSKA BRÖD. Glutenfri, mejerifri, utan ägg, raffinerat sockerfri. Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst
Den innehåller varken kött, pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, vegetarianer/veganer och självklart alla andra också
Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Tänk att det redan är dags för den sista rätten i vårt veganska mars, vad fort det har gått. Den största överraskningen var att vi inte alls saknade ostmackor till frukost som vi befarade, utan istället har levt på gröt, wraps, grönsaks- och tofumackor, yoghurt, frukt, och scrambled tofu
Veganskaochglutenfria kex på bara tre ingredienser och som barnen tycker om. Det här blev kex att ta med på resan och som passar att lägga ner på vilken utflykt som helst
Det här är min variant på den trendiga och supertrevliga Noodle Bowl. Jag gör min glutenfri och vegansk denna gång, men som med mycket annat är det bara fantasin som sätter gränserna
Inlägget VeganskaochGlutenfria frallor dök först upp på Annika Larsen. Idag gjorde jag mina Bovetefrallor, dom är glutenfria, nötfria och vegan så dom passar dom flesta
Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på. 25 gr jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.