rismjölk sötad med bananpulver, rivet äpple, blåbär, granatäppelkärnor, lite flytande honung. Den är väl ingen höjdare att dricka rakt upp och ned, men passar utmärkt i matlagning
Jag älskar att använda äpple i matbröd – det smakar inte äpple utan bidrar inte bara med fibrer och vätska utan och snaturlig sötma och syra som helt enkelt ger fyllighet och djup
När jag hittade dels ett paket med spännande glutenfria kastanjeflingor, dels ett paket torkade äpplebitar hos min "hovleverantör" Tantens Gröna Skafferi, så bestämde jag mig för att göra ett försök till förnyelse
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen
Det känns helt otroligt, och det ska sannerligen firas. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Skala, kärna ur och klyfta äpplenaoch fördela dem i ett fint mönster i det förgräddade pajskalet. Jag hade lite för många äpplen i fruktskålen som riskerade att skrumpna, så en del av dem fick bli paj i stället för att ätas färska
Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.