Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
Vispa under tiden äggen tillsammans med socker, sirap och vaniljsocker till en ljus och luftig smet. Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russin och superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Fortsätt att hälla ner kokosoljan, psylliumfröskal, mandelmjöl, kokosmjölk och ägg i skålen
Glutenfria och nyttiga äppelmuffins. Vispa ägg med kanel, vaniljsocker och agavesirap. Gör mandelmjöl genom att lägga skållad mandel i mixer och köra någon minut
Vispa ihop äggen medmandelolja och rör ned i det torra. Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Glutenfri (mjölkfri) äppelkaka medmandel och kokos. Nedsjunken i soffan med barnen runt omkring. Blanda ihop mjölmix, rörsocker, bakpulver, vaniljsocker, kokos, mandelmjöl och smör i en skål
Det är temat för dagarna nuförtiden när våra gamla äppelträd välsignar oss med MÄNGDER av äpplen. Just de här muffinsen tillkom i flygande fläng häromsistens när det aviserades fikagäster med en timmes varsel
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Vetemjölet är utbytt emot havregryn och majsmjöl och du som vill göra glutenfria muffins behöver bara se till att du köper havregryn som är märkta glutenfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.