Stekte pannkakor igår och här kommer en publicering av resultatet och recept. Pannkakorna bör ätas direkt efter stekning för då smakar dom bäst och konsistensen är som ljuvligast då, dom fullkomligt smälter i munnen, men dagen efter natten i kylskåp hade dom blivit torra och nästan smuliga
Blötlägg cashewnötterna i minst fyra timmar i en skål med vatten i kylskåpet. Hetta upp matfettet i en kastrull och fräs vitlök, chili och morot några minuter under omrörning
Plattorna varvades med tunna skivor zucchini och en köttfärssås överdoserad av vitlök, till detta gjorde jag en tomat och basilikasallad med hackade macadamianötter (DRÖMtillbehöret
Vi tycker iallafall att det har varit superkul och inspirerande, att bli “tvingad” att tänka om i matlagningen, ochdärmed upptäcka många nya rätter och råvaror
Börja med att smälta smöret och snabbt tillsätta mjölmixen. Börja med köttfärssåsen. När köttfärsen är genomfräst tillsäts passerade tomater, löken, buljong, kryddor och pressad vitlök
Rätten funkar fint även med â€gammalâ€potatis. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
Riv parmesanen och blanda den medvitlökspulver, salt och peppar. Montera ihop lasagnen, börja med sås i botten, lasagneplattor, tomater, skina och ostblandnig
Skala och hacka lök ochvitlökoch fräs den glansig i olivolja. Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfrilasagnemed en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge ochmed en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan och getost
Blötlägg cashewnötterna i minst fyra timmar i en skål med vatten i kylskåpet. Hetta upp matfettet i en kastrull och fräs vitlök, chili och morot några minuter under omrörning
Dessutom tror jag att jag tar en aning mindre mjöl än det rekommenderade, för det tog en rejäl stund att arbeta in allt mjöl, både med maskin- och handkraft
Tillsätt tomatkross, tomatpuré, pressad vitlökoch krydda och låt småputtra under lock en halvtimme. Du som äter enligt LCHF kan göra egna lasagneplattor enligt Lanas recept på Ryska dockor, och jag tänker mig att det går alldeles utmärkt att göra en renodlad grönsakslasagnemed zucchini eller aubergine i stället för vanliga lasagneplattor
Killarna firar med glass och själv sitter jag och trycker i mig chips. Börja med köttfärssåsen. När köttfärsen är genomfräst tillsäts passerade tomater, löken, buljong, kryddor och pressad vitlök
Jag har absolut inget emot (fullkorns)pasta, men jag tycker alltid att det är kul med nya sätt att få in mer grönsaker i kosten - därför valde jag att testa att göra lasagnen på zucchini istället
Den är glutenfrioch nästintill komjölkfri (om man inte räknar med parmesan, men den klarar jag av). Av lasagneplattor-spill gjorde jag pastaremsor som jag åt med köttfärssåsen som blev över
Det finns numera en mängd olika pastasorter som är både nyttiga, i vissa fall väldigt proteinrika och naturligt glutenfriamed rena och bra ingredienser
Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta medvitlökssmak. Som ni kanske förstår så gillar jag att panera i grillchips och det fanns med i dagens recept också
Man kan ju röra ihop det mesta och ha på fisken men idag blev det detta. God kväll. Här är det handboll som gäller för hela slanten men tänker att ja bloggar i pausen
Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna med en liten sked. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i tomaterna och fräs dem i ett par minuter, men se till att de behåller sin form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.