Idag får ni recept på ett riktigt maffigt, glutenfritt julbröd, med massor av godsaker. Det är mörkt, tungt, saftigt och smakrikt och passar förträffligt till någon god ost
Det här brödet är det mest lyckade och godaste glutenfria bröd jag någonsin lyckats med. Tvärt emot det glutenfria brödet man får när man bakar med diverse glutenfria mjölmixer som blir torrt och smuligt så blir det här brödet extra saftigt och håller sig fuktigt längre än t
50 g färsk jäst5 dl äppelmust - eller vatten1/4 dl kallpressad avocadoolja1 dl pumpafrön1 dl solrosfrön150 g torkad, blandad frukt - jag tog fikon, aprikoser och dadlar5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse4 msk glutenfritt surdegspulver1 msk fiberhusk2 tsk saltLjumma musten till ca 35 grader, och lös jästen i en del av den. 4 msk glutenfritt surdegspulver
1 msk glutenfria havregryn. 1 msk glutenfria havregryn. Även om det faktiskt är vår i almanackan, så är vissa majmorgnar riktigt, riktigt ruggiga med både kyla och bistra vindar
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Här är recept på Glutenfria frallor. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.