Finns det något godare än nybakt bröd som fortfarande är varmt så smöret smälter. Jag vet faktiskt inte Och här om veckan slängde jag ihop dem godaste sconesen som passar perfekt till helgens långfrukost
Tvärt emot det glutenfria brödet man får när man bakar med diverse glutenfria mjölmixer som blir torrt och smuligt så blir det här brödet extra saftigt och håller sig fuktigt längre än t
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet
The post Saftigaglutenfria lussebullar appeared first on Angelas Heaven. Jag hade lite riven mandelmassa i degen för att se om det blev saftigare och jisses vad gott det blev
Har du en överbliven potatis i kylskåpet. Gör en god kaka vetja. Den här glutenfira äpplekakan, där jag förutom den där övergivna potatisen även stoppat i färdigkokta stora, vita bönor som blivit över efter att ha gjort ett pajskal blev en hit
Den här varianten är förstås glutenfri som vanligt, och blev väldigt saftig och god. Jag hade citroncurd kvar i en burk efter tidigare kakbakeri, och pytsade i den i smeten, vilket gav både saftighet och en fräsch citronsmak till kakan
Tillsätt sedan smör, sirap, strösocker, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet. 1ca 750 g finax glutenfri mjölmix. 150 g jäst, rumsvarm 5 dl mjölk, rumsvarm 2 msk fiberhusk 200 g smör, rumsvarmt 1 dl vit sirap 0,5 dl strösocker 1 ägg ca 1 krm salt 2 tsk malen kanel, malen ca 750 g finax glutenfri mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.