3 dl
av den mjölk du tål. Vi använder ren havremjölk, men rismjölk, sojamjölk, och förstås vanlig mjölk om du tål det går också bra.
2/3 msk
husk
50 g
jäst
1/2 tsk
salt
1 dl
socker
1
ägg
2 tsk
malen kardemumma
1/2 tsk
hjorthornssalt
1 liter
ljus glutenfri mjölmix
1 ägg
Smält matfettet och häll i den mjölk/mjölkersättning du valt. Ljumma till knappt 37 grader (hellre lite svalare än för varmt)
10 minuter
Blanda i hjorthornssalt och den glutenfria mjölmixen efterhand. Här måste du prova dig fram beroende på den mix du valt. Degen ska kännas smidig, blank och kladdig. (En glutenfri deg ska aldrig kännas stå slät och torr som en vetebaserad deg – då blir bullarna torra).
Hoppas att alla haft en fin Midsommarafton, och att ni vaknat pigga och förväntansfulla - antingen ni nu har lagt sju sorters blommor eller kavaljerer under huvudkudden
Jag bestämde mig för att överraska kollegerna med lite eftermiddagsfika och efter lång överläggning med mig själv så kom jag fram till att det absolut enklaste att göra var en sats kanelbullar som får trängas i en långpanna
Inte lätt att bjuda på nåt men denna smulpaj blev både gluten och mjölkproteinfri. Dela matfettet i tärningar och finfördela det med mjölet till det blir en kletig deg
Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Det har förstås spekulerats vilt i vilka frågor som skulle avhandlas och dryftas vid hans och statsminister Reinfeldts superhemliga möte i Rosenbad igår
I synnerhet när de är köpta på extrapris och lite extra billiga. Om man försöker tänka på miljön ska man bara köpa och äta fisk som man vet är MSC-märkt, det känner du säkert till redan
Vispa margarin och socker poröst. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Nåja, det är inte alla som gillar att sörpla och slafsa och försöka pilla ut kräftstjärtar. Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.