Tillaga grönsakerna medanlammracksen är i ugnen. Lamm. Krydda och bryn lammet i en het panna och placera det därefter i ugnen vid 110 C* under ca 15-20 min. Koka upp och smaka av med salt och peppar 1 st gul lök(ar) , hackad. 800 gram lammracks
Börja med glasyren. Hacka koriandern och blanda med övrigt, kör med mixerstav till fin sås. Hacka löken och stek i lite smör, tillsätt riset och späd sedan med vinet, låt det hela komma till kok
Älskar verkligen allt med Nutella, och gärna kakor som innehåller en skvätt kaffe. Klä en form med bakplåtspapper, ca 30-40 cm (jag tog en mindre då jag gillar höga kakor)
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspiration ifrån Indien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombinera olika smaker
Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammet och inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist
Till lammet åt vi en avokadosallad med fetaost, picklad rödlök, granatäpplen och nigellafrön. För omväxlings skull så är det inte lammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skriv in lammstek i sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har vi istället lammskivor och dom kommer från bogen
Och aldrig att det skulle ha varit tal om att får/lammkötteller getkött varit någonting oätbart eller en oacceptabel råvara,tvärtom, det var en av förutsättningarna för en överlevnad, omoch när lammen helt hade tystnat så hade också en civilisationtroligen strukit med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.