1 ½ kg lammkött (kok kött). Bryn köttet och lägg över i en gryta och spar stekskyn. Sedan hackar du kålen och löken och bryner det lätt inte så det får färg och sedan blandar ner med köttet
Vi hade blivit lovade lunch och blev verkligen inte besvikna när vi fick en väldigt god lammgryta. Mamma hade köpt ett halvt lamm eller något sådant men var mycket ilsken på kvaliteten som visst kunde varit bättre så fint lammkött fick bli gryta och där passade den i alla fall perfekt
Lamm. Tillaga grönsakerna medan lammracksen är i ugnen. Krydda och bryn lammet i en het panna och placera det därefter i ugnen vid 110 C* under ca 15-20 min. 800 gram lammracks
Om du vill kan du ersätta lammkotletterna med lammracks eller lammfilé. 800 gram lammkotletter. Tips. När du tillagar filé i ugn är det bästa att använda en stektermometer och ta ut köttet när innertemperaturen är ca 55 grader