Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
6 800 g benfritt lammkött t ex stek i grytbitar 250 g färsk steklök 2 msk olivolja 2 pkt krossad tomat (à 500 g) 2 msk konc köttfond och vinfond 2 lagerblad 2 morötter salt nymalen svartpeppar 3 msk bladpersilja till dekoration Lägg till i inköpslistan
1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog
BENA UR LAMMSTEK MED BEN. LAMMSTEK MED BEN. LAMMSTEK I NÄT. LAMMSTEK UTAN BEN UTAN NÄT. Lägg några halverade vitlökar i mitten och bind upp lammsteken med bomullssnöre så håller den formen bättre samt steks jämnare
Lamm är givet. Till lammet serverades ocså en liten sallad med lokala tomater från Bua. Lammanetrecoté. Med mor, far, svärmor och svärfar på besök en lördagsvällså får man väl försöka bjuda på nogot gott
Lamm. Lamm. Titta till lammköttet. Skölj ur lammstekpannan och torka med hushållspapper. Lamm. Häll olivolja i stekpannan som du använde till lammet och tillsätt sedan paprikorna
Börja med att bena ut lammkotletterna. Lammkoteletter. 600 g lammkotletter med ben. Lammkotletter600 g lammkotletter med ben salt peppar 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin 2 klyftor vitlök smör, till stekning
Att vi har fastnat för det Öländska lammköttet är numera välkänd fakta. Den här gången valde vi dubbelkotletter (skivad lammsadel) med en sås som för tankarna till Öland, rosmarin och dragon
500-600 g nöt- eller lammfärs. Till köttfärssåsen500-600 g nöt- eller lammfärs 1 msk smör och/eller olivolja 2 gula lökar, hackade 1-3 vitlöksklyftor, efter smak 0,5 tsk sambal oelek eller annan chili 1 tsk spiskummin 1 msk oregano 1-2 tsk paprikapulver Buljongpulver eller fond till lagom sälta (i nödfall salt) 3 msk tomatpuré 1-2 dl vatten
Jag hittade en lammrostbiff i frysen i helgen som jag tog upp och stekte på för någon dag sedan sen har den fått vila i kylskåpet tills idag och när jag kom hem från jobbet gick det riktigt fort att få in maten i ugnen
Rejäla kotletter av lamm med potatis, svamp och tomat, mättar fantastiskt bra. Många goda smaker som gör sig bra tillsammans och bidrar till en komplett rätt, som fungerar riktigt väl på egen hand
Lammkotletterna är marinerade i chili, oregano och timjan och är så goda att man i slutet av måltiden sitter med köttet i händerna och gnager tills benet är helt rent
Igår slängde jag ur mig en fråga om lammkotletter och blev då tipsad om den här rätten. Isak sa flera gånger att det var jättegott, han verkar tycka om lammkött