Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
lammracks. Blanda alla kryddorna och marinera lammracksen, låt svalna i kylskåpet i 7-8 timmar. Värm ugnen till 225 grader, grilla sedan lammracksen i 6 till 7 minuter
Lammpelare med örtbakade potatisflarnharsyre-kräm och färsk kokta gröna sparrisSäkerligen har många vid det här laget lagt märke till att lammkött hör till en av det allra största favoriterna jag har, och då speciellt det Norska lammköttet, många ställer sig nu frågan varför just det Norska och inte det Svenska eller Finländska, då jag trots allt färdas även där
lammstek utan ben, cirka 1 kg. April är fullbokat för min del, både vardag och helg. Det är uppbokade kalas, matevent, fika och kulturfirande på Kungsträdgården, seminarium och kurs på jobbet
Här kommer dagens söndagsstek i form av Ekolamm med ugnsrostade grönsaker och en kräm på vårlök. Vi köpte för ett tag sedan ett helt lamm tillsammans med vänner
Potatisgratäng med lammentrecote och vitlöksssmör. Vitlökssmöret är superenkelt, smör och vitlök efter smak och sedan lammentrecoten som bara saltades och pepprades och sedan stektes runt om innan den skars upp