Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Ringla över honung och toppa med päron, fikonmarmelad och pistagenötter. Det blir en väldigt god start på morgonen och perfekt när man vill lyxa till det lite
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Gröten går snabbt att göra och tack vare att den innehåller två ägg och kokosmjöl som bas, så passar den dig som inte äter/tål gluten eller vill vara försiktig med kolhydraterna
Glad Lucia på er. Jag har inte bakat några i år, men jag kan ju inte låta Lucia passera utan att ha ätit något med saffran, så därför tog jag tag i saken direkt imorse och bakade havregrynsgröt med just saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.