Det är superenkelt att göra den här frukosten, man tar det man tycker är gott (vi tar ägg, bacon, champinjoner, tomater och prinskorv) och steker i en teflonpanna
Jo då, det finnsminsann de som redan tjuvstartat med sillinläggningarna. Håkan tillhör gruppen av tjuvstartare, redan i förra veckan blev det inlagd stekt sill som snabbt följdes av hans favoritinläggning
Påminneronekligen om inbakad pizza med just den fyllningen, en minicalzone fast utan tomatsås. Men som svågern sa, varför ge sig på gifflar när jag inte är den mest utvecklade "bagerskan" i sta'n
Lägg fyllning längst ut på degen och rulla till en giffel. Helt underbart att duka upp en bricka där alla får plocka fritt och överaskas av vad som finnsinuti
Mina kids älskar tacos liksom dem flesta barnen, och denna one pot taco pastan går hem hos dem. Det passade mig alldeles utmärkt en dag som denna då allt annat ska hinnas med
En riktig näringsbomb att starta morgonen med. Har fått dille på det här med att mixa min egen yoghurt och har gjort det varje frukost sedan jag postade förra receptet
Gifflar är perfekt att ha med sig på utflykter, tävlingar mm. Fyllning. Garnering. Tillsätt resten av vätskan och de övriga ingredienserna under omrörning ( gärna bakmaskin)
Rulla samman från den bredaste delen och in till spetsen, till små gifflar. Arbeta degen i ca 2 minuter. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter. Lägg över gifflarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 30 minuter under bakduk. Grädda gifflarna mitt i ugnen i ca 12 minuter
Innan jag packade ner allt i flyttkartongerna tog jag undan ingredienser till några maträtter så att jag åtminstone kan röra ihop någon slags föda under de sista dagarna här i Kumla
and chunks of ice falling down the sky, all inone day. Men jag är inte den som klagar för ni vet ju att ljuset har återvänt och det är nästan snudd på att jag blir religiös
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.