Jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet, frasiga gifflarmed ost och skinka som fyllning. Men som svågern sa, varför ge sig på gifflar när jag inte är den mest utvecklade "bagerskan" i sta'n
Frön och stång ska sedan ner i kastrullen med mjölk tillsammans med äggulor, socker och potatismjöl. Vispa grädden (den ska vara fast, inte hård), vänd samman med den kalla vaniljkrämen (sila ytterligare en gång genom finkornig sil om du anser krävs)
Låt svalna och späd eventuellt med ytterligare mjölk om den blivit för tjock. Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin
Vaniljkräm är inte svårt att göra och det. Många gånger använder jag marsanpulver själv, vilket jag tycker är både gott och smidigt när man har ont om tid eller helt enkelt när man är är bekväm
Det var ett bra tag sedan jag gjorde tvåfärgade gifflaroch tyckte det var dags igen. Denna gången har jag gått efter eget huvud, fyllt dem med hasselnötskräm/nutella och använt mig av min erfarenhet
Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.