Gifflar med vit choklad & hallon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 12 ½ dl mjölk
  • 1½ dl vit sirap eller strösocker
  • 11 tsk salt
  • 12 ägg
  • 18-9 dl vetemjöl
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 12 msk florsocker
  • 160 g vit choklad
  • 1125 g hallon
  • 11 ägg
  • 12 dl florsocker
  • 12 msk hallonsaft
  • 1 florsocker
  • 1 citronmeliss
  • 1 hallonSmula jästen i degbunken. Tillsätt rumsvarm mjölk och lös upp jästen under omrörning. Tillsätt vit sirap, salt, ägg, vetemjöl och smöret i klickar. Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  • 1 Arbeta ihop degen på bakbordet och kavla ut den i två runda kakor, ½ centimeter tjocka. Sporra ut 8–10 tårtbitar ur varje kaka.
  • 1 Smält den vita chokladen på en tallrik över hett vattenbad. Låt svalna. Arbeta ihop smör, florsocker och vit choklad i en skål. Lägg en klick vid den breda delen på bitarna. Lägg två hallon ovanpå. Rulla ihop mot den spetiga delen och forma giffeln vackert. Dra lite i spetsen under rullningen. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i cirka 25 minuter.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader. Pensla gifflarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt dem kallna på bakgaller.
  • 1 Rör samman florsocker och hallonsaft till en krämig glasyr. Ringla över gifflarna. Garnera med siktat florsocker, citronmeliss och några hallon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.