Geymar är en irakisk delikatess som man gärna äter till frukost tillsammans med bröd och något sött, t ex honung – vill man gå steget längre tillsätter man lite valnötter på sidan om
Geymar är en irakisk delikatess som man gärna äter till frukost tillsammans med bröd och något sött, t ex honung – vill man gå steget längre tillsätter man lite valnötter på sidan om
Det här är en traditionell frukostpålägg som brukar tillagas i Mellanöstern. Den består utav vispgrädde och majsstärkelse, i vissa länder använder man sig även utav mjölk och vispgrädde men jag föredrar receptet som min mamma brukade göra för mig när jag var liten
I fredags satte jag i gång med att göra geymar för första gången. När vi var i Irak fick jag testa äkta geymar och eftersom det är något som inte går att få tag på i Sverige så ville jag testa att göra det här hemma
Jordgubbs- och förkylningssäsong. Senaste veckan har inte gått i friskhetens tecken här i Alanya. Vi blev båda drabbade av förkylning efter första veckans regn och rusk
Medelhavssill Var ute på en shoppingtur på 25-metersgatan häromdagen. Det är den övre huvudgatan genom Alanya, med mer vanliga butiker där Turkarna själva handlar
Vi försöker äta mera grönt och nyttigt, även om barnen är svårflörtade. Vi vuxna kör i alla fall på den given och hoppas att det ska släppa även för barnen så att vi kan äta helt samma mat framöver
Vill man servera dem som förrätt istället för varmrätt så skippa riset – blir också riktigt gott. Lägg upp på fat och servera med limeklyftor och ordentligt med servetter – dessa bör ätas med händerna
Kaymaken var det ja, mellanöstern-varianten på clotted cream, jag skulle ju göra något av den. Jag letade runt lite efter recept men jag kom hela tiden tillbaka till scones, det var nog den där jämförelsen med clotted cream och brunch-diskussionerna på Taffel som gjorde att min hjärna vägrar byta inriktning
Cake pops är ett otroligt sött bakverk att se på men i ärlighetens namn vet jag inte om jag någonsin fått i mig en hel klubba vid ett och samma tillfälle
Limemarineret fennikelSkær fennikel i meget tynde skiver – gerne på et mandolinjern. Grove briochebollerDu kan med fordel bruge en røremaskine til æltningen, da det letter arbejdet, men det kan også gøres i en skål med en grydeske og håndkraft
Förra månaden slog jag till med en liten tjej-kräftis hemma i lägenheten. Eftersom det var i slutet av OS hamnade vi framför teven istället för på takterassen, men vi hann ändå skvallra och äta ett stort gäng kräftor med tillbehör
För ganska så länge sedan köpte jag några burkar Kaymak Cream på Willys (23g fett/100g och 3,6g kolh/100g) Jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem men provat lite olika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.