Grundreceptet kommer från en gammal konditor (som för övrigt hävdar att krämen måste göras med kärlek och omsorg) och med lite småfix har jag kommit fram till nedanstående recept som jag alltid använder mig av när det är dags för – vaniljkräm
Vi hade lite äpplen kvar i en skål på bordet som började se lite vissna ut så det fick bli en äppelpaj som mina kollegor skall få till kaffet idag, dom blir nog glada för lite mellandagsfika
Fördeg500 g mjölk 500 g extra bagerivetemjöl 40 g jäst 10 g kardemumma. 1Deg, resten200 g strösocker 20 g havssalt 500 g extra bagerivetemjöl 200 g smör, rumstempererat
1 burk Bagarens Rågsurdeg. 1 burk Bagarens Rågsurdeg. Att baka surdegsbröd är ju väldigt trevligt och så men den här tiden på året så har i alla fall inte jag någon varm (25-30 grader) plats där surdegen kan stå och jäsa i fyra dygn, så därför tyckte jag att det kunde vara kul att prova KronJästs nya surdegs-bas
Det var en bagare där som bidrog med sitt bästa recept på dessa små godingar och därför ville jag testa det eftersom bagare ju är att lita på, särskilt i semmeltid
Det har blivit lite jag & mina surdegar. Jag scanande av QR-koden på sidan av burken & fick fram ett recept som gav tre bröd, tiden tog ungefär densamma som att baka ett vanligt surdegsbröd med färdig surdeg
Jag var ju inbjuden till Chokladfestivalen för att komma på presslunchen för Årets Konditor igår. . Dom fem finalisterna skulle baka varsin tre-vånings tårta, göra tre olika praliner à 25 st och göra en äppelkaka
Känner mig stolt och glad över min bronspeng, jag kan inte säga att jag är nöjd men vi snackar ändå om SM för konditorer så lite glad är jag i alla fall
Sätt ugnen på 250 grader. Rör ut jästen i ljummet vatten i en degbunke. Tillsätt olja, salt, krossat bovete, vetegroddar, solroskärnor, finrivna morötter och nästan allt vetemjöl
Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Det gick sådär. Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.