Rumänsk mat är inget som jag lagar särskilt ofta. Jag har vad jag kommer ihåg bara gjort en rumänsk maträtt tidigare (potatismosgratinerad vitkålsröra)
Du vet, vardagsvegetarian och genuint intresserad av samhällsfrågor och sådant. Jag har en vän (ja, flera) som är sådär härligt fri, lättsam och otroligt smart på samma gång
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. . Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Umami har sedan länge betraktats som en egen smak i kinesisk- och japansk kokkonst. När min vän Jenny i veckan gav mig tipset på detta tillbehör, föll jag så klart direkt
Jag saknar våra pratstunder och Lill är en genuint äkta människa och helt fantastisk i köket. Ni måste ha hörsammat min uppmaning om att det fanns mer på min hemsida än blogginlägg om Polen, stuvade makaroner och rabarbercheesecake för under oktober rördes det om i grytan och fokus hamnade på helt andra inlägg
Öltips – Miller genuine draft. Solen visade sig i tre minuter under eftermiddagen och min sommarlovslediga, uppehållsferietjänstarbetande, men nu semesterfirande fru skriker grill i telefonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.