Carl Butler: Grekisk makaronipudding – Pastitsio
Öhmans Mat & Vin
Öhmans Mat & Vin
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g pasta penne
  •  
  • Till färssåsen
  • 600 g lammfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor (jag tog 4)
  • 1 burk hela skalade tomater
  • 2 dl torrt vitt vin eller buljong
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk riven muskot
  • 0,5 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar från kvarn
  •  
  • Till mjölksåsen
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 krm riven muskot
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar från kvarn
  • Till gratineringen
  • 1 dl riven ost (jag tog 3 dl + lite fetaost)
  • 2 ägg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.