Mamma nämnde häromdagen när vi gjorde äppelmos att mormor brukade göra en äppelkaka med ströbröd och äppelmos (skulle tro att det var en variant av skånsk äppelkaka trots att hon var norrlänning) och det inspirerade mig
Häll de brynta äppelrivet i botten på en ugnsfast form (som du smort innan). Väljer du att använda ägg istället skippar du krossade linfrön och tillsätter äggen i mjölmixen istället
Pensla kakorna med ett uppvispat ägg och strö över socker och kanelblandningen. Det ska bli kul att att besvara dem och allt kommer jag att visa i ett senare inlägg så ni alla får möjlighet att läsa svaren
1 kg inläggningsgurka 50 g pepparrot 24 svartvinbärsblad … Läs mer → 1 kg. Saltgurka är ju bara sååå gott – till leverpastejmackan, söndagssteken, hamburgaren… Det här receptet har anor från mormors mor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.