Detta är en lätt och enkel variant av klassikern flygande jakob. Jag tycker det var jättegott och passar perfekt som en snabblagad vardagsmiddag då man vill äta lite nyttigare
Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Blanda i kryddmixen. Skär paprikorna i mindre bitar och blanda ner tillsammans med bönor och majs när någon minut av koktiden återstår
Skär filen i mindre bitar. Krydda med salt o peppar. Stek i teflonpanna tillsammans med svampen tills de är gyllenbruna ( tillsätt vatten om det blir torrt)
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Det blev så himla god smak på quornfilén (som annars kan vara svår att få smak på). Fyllningen påminner lite om gremolata med vitlök, bladpersilja, citronskal mm
Blanda i potatis och salt. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk
Finhacka lax, lök och gräslök och rör ihop med crème fraiche och kaviar. 200g färskrökt lax. 12 dl crème fraicheFyllning med lax och kaviar. Bred blandningen över 4 av tunnbröden och rulla ihop dem från kortsida till kortsida så hårt det går
Dagens tips på tunnbrödskorgar blev en storfavorit för alla gäster och vi kommer garanterat att göra dom i vårt eget kök, både för att bjuda på och för att mumsa i oss helt på egen hand
Idag kom jag upp med ett alldeles eget recept på wraps, tunnbröd. Jag ändrar ofta recept och när det kommer till matlagning så kör jag ofta rakt av, utifrån vad jag är sugen på eller har hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.