När allt är färdigt blanda i en hackad mozarella och ett par dl riven ost (jag använde parmesan) och lite oliver (hade zetas gröna vitlöksfyllda)Lägg i fyllning i bröd
Arbeta så lite som möjligt med degen. Toppa med färska eller frysta hallon. 1300 g hallon, frysta eller färskaBlanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa. 1Blanda i ägget till en deg. 1Slå in i plast och lägg svalt. 1Kavla ut till en 3–4 mm tunn cirkel. 1Värm mjölken till kokpunkt och slå den under vispning över äggblandningen. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. 1Vispa den kallavaniljkrämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet
Och för mig är det inte en äppelkaka om den inte smakar kardemumma, så innan jag toppade vaniljkrämenmed äpplena stekte jag dem i smör, mortlade kardemummakärnor, kanel, ingefära och muskotnöt
Häll på lagommed vatten. Lägg i buljongtärningen och alla kryddor. Medsallad eller som ni själva vill. Rensa paprikan och skär av toppen för att kunna fylla
Med hjälp av min stavmixer gjorde jag en smet av alla de ingredienser som ingick i fyllningen. Stekte dem i rikligt med smör och kryddade med pepparmix
När riset är klart lägg ner det med färsen och hacka och häll i purjolöken. Lägg i färsblandningen och häll över resterande av tomatsoppan (gör inget om det kommer utanför), lägg på lite riven ost och lägg på "locket" (toppen av paprikan du skar av)
Sedan har jag rullat ihop dom och knutit ihop dom med ett steksnöre så att det blir en tajt rulle. Jag gjorde den med finhackad lök, vitlök en skvätt olivolja och en nypa socker
Hacka vitlöken och bryn i en stekpanna med höga kanter eller i en kastrull. Jag har använt mig av en grytbas från go green men man kan lika väl göra grytan själv från grunden, jag var bara lite lat ^^
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.