Fyllt bröd med fetaost
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 150 g jäst
  • 175 g smör
  • 12 tsk salt
  • 12 msk honung
  • 1 vetemjöl
  • 13 msk smör
  • 1200 g fetaost
  • 11 msk oregano
  • 15 st soltorkade tomater i olja
  • 1 vatten
  • 1 salt
  • 15 dl mjölk 50 g jäst 75 g smör eller margarin 2 tsk salt 2 msk honung vetemjöl ca 13 dl Fyllning: 3 msk smör eller margarin 200 g fetaost 1 msk oregano torkad eller färsk 5 st soltorkade tomater i olja Pensling: vatten salt delikatess eller grovt Ugn: 250°/200° Det här behövs till 2 bröd:Värm mjölken till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner matfett, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa i ca 45 minuter.
  • 1 Ta upp degen på bakbordet, knåda och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en ca 1 cm tjock avlång kaka.
  • 1 Bred på matfett. Smula över osten och strö på oregano och de hackade tomaterna.
  • 1 Rulla ihop degen, vrid om några varv och forma till runda kransar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Pensla med vatten, strö på salt och jäs i ca 20 minuter. Snitta bröden och grädda nederst i ugnen i 250° i 5 minuter. Sänk sedan värmen till 200° och grädda färdigt i ca 25 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.