15 dl
mjölk 50 g jäst 75 g smör eller margarin 2 tsk salt 2 msk honung vetemjöl ca 13 dl Fyllning: 3 msk smör eller margarin 200 g fetaost 1 msk oregano torkad eller färsk 5 st soltorkade tomater i olja Pensling: vatten salt delikatess eller grovt Ugn: 250°/200° Det här behövs till 2 bröd:Värm mjölken till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner matfett, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa i ca 45 minuter.
1 Ta
upp degen på bakbordet, knåda och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en ca 1 cm tjock avlång kaka.
1 Bred
på matfett. Smula över osten och strö på oregano och de hackade tomaterna.
1 Rulla
ihop degen, vrid om några varv och forma till runda kransar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Pensla med vatten, strö på salt och jäs i ca 20 minuter. Snitta bröden och grädda nederst i ugnen i 250° i 5 minuter. Sänk sedan värmen till 200° och grädda färdigt i ca 25 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.
Låt bröden kallna på galler under bakduk. Lägg dem på plåt med bakpapper. Pensla med vatten, strö på salt och jäs i ca 20 minuter. Snitta bröden och grädda nederst i ugnen i 250° i 5 minuter. 200 g fetaost
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Låt brödet jäsa i ytterligare ca 40 minuter under duk. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt. 150 g fetaost
Hacka svampen grovt (med champinjoner. Plocka ur allt vitt bröd försiktigt, riv det i mindre bitar. Blanda i brödbitarna i köttfärsröran, rör om rejält och häll hela blandningen i den urgröpta limpan
Fyll hattarna med röran och toppa medfetaost. In i ugnen, ca 250 grader, ca 10 minuter eller tills fetaosten fått färg och det bubblar i svamparna. 100 g fetaost. 100 g philadelphiaost med smak av tomat och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.