För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Idag så bakade jag pitabröd som vi fyllde till kvällsmat. Alfred hjälpte till att laga maten. Smula ner jästen i en bunke,häll över det fingervarma vattnet och rör tills jästen har löst sig
Jo, bara man har lite fantasi så fövandlas det enkelt till en fantastisk lunch. Jag älskar när man får över en fin råvara och tvingas hitta på något nytt
Rör tills det är löst. Häll i resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Fyllda bröd med mozzarella och salami2 bröd5 dl mjölk50 g jäst75 g smält margarin2,5 tsk salt2 msk honung14 dl vetemjölFyllning100 g salami (jag använde kalkonsalami) Gjorde även en med kallrökt skinka4 tunt skivade tomater2 skivade mozzarellabollar1/2 dl hackad färsk oreganolite flingsalt att strö påVärm mjölken fingervarmt och häll över jästen. Kavla ut till en rektangel ca 0,5 cm hög. Sänk värmen till 200 trader efter ca 10 minuter och grädda då i ca 20 minuter till
Hacka lök i mindre bitar och stek i stekpanna tillsammans med inkråmet och baconet. Efter som det blev tacos i går så blir det idag fylld franska med philadelpiaost och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.