Hemmagjord sparrissoppa till förrätt & rostbiff med chili- och limesmör samt sambal/lime dip & grönsaker
Vardagslyxaren
Vardagslyxaren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port Hemmagjord sparrissoppa (bild: Marléne Hallberg)
  • 500 g grön sparris
  • 5 schalottenlökar
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl grönsaksbuljong (Men ska vara kycklingbuljong enl. Morbergs recept)
  • 1 dl vitt vin
  • salt
  • peppar
  • 1 centimeter långa bitar. Lämna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter Häll sedan bort vattnet.
  • 4 port Rostbiff med chili- och limesmör samt sambal/lime dip & grönsaker (bild: Marléne Hallberg)
  • 4 st rostbiff i skivor (vi tog för 2 pers ca 350 g rostbiff)
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 st lime, rivet skal + saft
  • 1/2 röd chili, finstrimlad & urkärnad
  • 2 dl grekisk/turkisk yoghurt (alt matlagningsyoghurt)
  • sambal oelek
  • pressad lime
  • 2,5 tsk sambal oelek och 3 st klyftor lime och lite salt på det, blev peeerfect! Smaklig måltid!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.