6 port
Hemmagjord sparrissoppa (bild: Marléne Hallberg)
500 g
grön sparris
5
schalottenlökar
5 dl
vispgrädde
5 dl
grönsaksbuljong (Men ska vara kycklingbuljong enl. Morbergs recept)
1 dl
vitt vin
salt
peppar
1 centimeter
långa bitar. Lämna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter Häll sedan bort vattnet.
4 port
Rostbiff med chili- och limesmör samt sambal/lime dip & grönsaker (bild: Marléne Hallberg)
4 st
rostbiff i skivor (vi tog för 2 pers ca 350 g rostbiff)
Räkor fick det bli som förrättoch kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen en timme innan servering
Tillsätt mjölken och låt puttra på medelvärme i ett par minuter. Det är recept över currymarinad till kyckling, kyckling ochtillbehör i ugn samt recept för hur du tillagar din alldeles egna currysås
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Idag bjuder vi på både förrätten som var en purjolökstarte med rom och så ostbrickan medtillbehör. Som tillbehör valde vi att servera päronkompotten, rostade mandlar och bakade smördegsremsor med vinägersirap
Den här förrätten tycker jag är perfekt att börja en trerätters måltid med. Först ut är en avokadosoppa med het torskrygg och det här är en soppa med sting i kan jag säga och som bara är såååå god
Stek löken mjuk och krydda med paprikan ochtillsätt grytan. Serveras med risUgnsrostade grönsakerGrönsakerna ska skalas och delas i bitar det tar en liten stund men blir så gott
Sen satte vi full fart med att göra eget mos. Och så till den fantastiska apparaten som man trycker ner äppleklyftorna i och sen sorterar den själv bort skal, kärnhus
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så den tillsammansmed några räkor och dumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysen igen) fick vi oss även en god liten förrätt - ochdärmed var påsken inledd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.