6 port
Hemmagjord sparrissoppa (bild: Marléne Hallberg)
500 g
grön sparris
5
schalottenlökar
5 dl
vispgrädde
5 dl
grönsaksbuljong (Men ska vara kycklingbuljong enl. Morbergs recept)
1 dl
vitt vin
salt
peppar
1 centimeter
långa bitar. Lämna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter Häll sedan bort vattnet.
4 port
Rostbiff med chili- och limesmör samt sambal/lime dip & grönsaker (bild: Marléne Hallberg)
4 st
rostbiff i skivor (vi tog för 2 pers ca 350 g rostbiff)
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammansmed grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Lägg i löken tillsammansmed lagerblad och chili, rödbetssaft, lite salt och peppar. Det passar perfekt till brisket (oxbringa), pulled pork och min favorit
) Men tiden går ju fort när man har roligt, och är det något vi har tillsammans så är det just det. Vill du absolut inte göra din egen rostbiff så kan du så klart laga till potatissalladen ändå, den funkar fint också till så mycket annat gott
nu men ändrade några detaljer och lade till vissa saker. Låt vätskan koka in till en stuvning. Jag serverade även det hela med gräddfil, grönsaker, riven ost ochhemmagjord tacosås utifrån detta recept
Serveras förslagsvis med riven rotselleri kokt i grädde samt gröna ärtor. rosa med röd kärna. Superenkel och god mat är rostbiff (alterntivt rostas) i ugn
Denna läckra enchiladasås är självklart perfekt för att bada dina hemlagade enchilador i, men det här är även den perfekta såsen till kyckling, nötkött, fläsk eller varför inte till din vegetariska qornfilé
Räkor fick det bli som förrättoch kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen en timme innan servering
Vi rekommenderar att man gör gryta, soppa och wok samtidigt en storkokskväll, man kan använda tre olika kokplattor, på den fjärde kan man koka ris till woken så småningom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.