Hela året har vi suttit på flera recept och bilder som vi bara väntat på att få dela med oss av till er, bilder och recept från förra årets jul i det Mårtenssonska köket
God morgon på er. En riktigt mysig frukost – en bra start på dagen. Scones är verkligen enkelt att göra, och görs på ingredienser som jag tror att de flesta av oss har hemma till vardags
I fredags gick jag och syrran på stan en snabbis utan barn, bara vi. De fina och urgulliga servettringarna har jag köpt på Vintage Gamla Gatan här på väster i Örebro
Jag inleder årets brödbak med ett innehållsrikt, smakrikt och supersupernyttigt bröd som är fullt av vitaminer, mineraler, spårämnen och goda fettsyror
Ett litet andrum för att sedan kunna uppskatta och njuta av solen till fullo när den visar sig igen. Det vill säga om vi bara gör oss medvetna om denna stund på dagen och verkligen riktar all vår uppmärksamhet till vår kropp här och nu
Förberedd frukost - ingen stress påmorgonen. Vissa mornar har mindre tid än andra, därför älskar jag frukostar och mellanmål som jag kan förbereda kvällen innan - det resulterar i att jag inte kastar i mig en macka på stående fot medan barnen ålar i och ur overallerna innan vi lyckas komma utanför dörren för att ta oss till förskolan där de ska äta frukost - och jag hinner till jobbet där jag får äta min i lugn och ro istället
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Värm på svag värme och rör om hela tiden. Värm på svag värme och rör om hela tiden. 1 mak (minst) smör att smälta ovanpå. 1 mak (minst) smör att smälta ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.