Krämig jordnötsfyllning med krispigt mörkt chokladtäcke. Det var inte egentligen meningen att det skulle bli en frusen kaka, men när jag fryste den för att kunna skära fina skivor upptäckte jag att den var väldigt god sådär lite halvfrusen
Jag gjorde en botten av chokladfyllda digestivekex och ställde Dumlekolor som ett staket runt formen och fyllde sedan på med cheesecakesmet smaksatt med Dumle
Dekorera med valfri mängd färska jordgubbar. Krossa digestivekexen och blanda dem med smöret. (spara lite limesaft att smaka av med så du får den lagom syrlig)
Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Så himla söt och god, ja helt toksöt är den, inget för den som är känslig för allt för söta bakverk Ja det kan ju inte bli annat än galet söt när botten består av smulade chokladkakor med chokladbitar i, sedan ovanpå det en härlig kräm bestående av grädde, marshmallowsfluff och polkagrisar
Att göra egen mango chutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Smula ner pepparkakorna i en form med löstagbar kant. Gjorde det väldigt enkelt för mig och använde mitt goda recept på frusen cheesecake och tillsatte lite juliga ingredienser
Börjar denna härliga söndag med en mango chiapudding som jag förberedde igårkväll. mango. Jag blandade ut den med både kokosmjölk och havremjölk och toppade medmango
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.