Nyttig frusen snickerskaka, (rawfood, glutenfri)
Angelas Heaven
Angelas Heaven

Nyttig frusen snickerskaka, (rawfood, glutenfri)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 2,5 dl solrosfrön
  • 2,5 dl dadlar (gärna medjooldadlar)
  • 3 msk kakao
  • Jordnötsfyllning
  • 5 dl cashewnötter
  • 2,5 dl jordnötssmör
  • 1 tsk salt
  • Chokladtopping
  • 2,5 dl dadlar (gärna medjooldadlar)
  • 80 g mörk choklad
  • 2 msk kokosolja utan smak

Beskrivning

    Botten

    1.Lägg solrosfrön, kakao och dadlar i en mixer eller matberedare och mixa tills du har en smet som håller ihop. Det är ok om det är små bitar i degen.
    2.Bred ut degen i en avlång brödform och jämna till med en sked eller slickepott.

    Jordnötsfyllning

    1.Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa flera minuter tills du får en jämn smet utan klumpar.
    2.Lägg till jordnötssmöret plus saltet och blanda väl.
    3.Bred ut jordnötsfyllningen över bottenlagret.

    Chokladtopping

    1.Mixa dadlarna och bred ut dadelsmeten i ett jämnt lager över jordnötsfyllningen.
    2.Smält den mörka chokladen och blanda i kokosoljan.
    3.Häll över den smälta chokladen i ett jämnt lager över dadellagret.
    4.Ställ i frysen några timmar och ta ut ca. en kvart/tjugo minuter innan du vill servera.
    5.Dekorera med färska blommor och lite hackade jordnötter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.