1.Lägg solrosfrön, kakao och dadlar i en mixer eller matberedare och mixa tills du har en smet som håller ihop. Det är ok om det är små bitar i degen.
2.Bred ut degen i en avlång brödform och jämna till med en sked eller slickepott.
Jordnötsfyllning
1.Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa flera minuter tills du får en jämn smet utan klumpar.
2.Lägg till jordnötssmöret plus saltet och blanda väl.
3.Bred ut jordnötsfyllningen över bottenlagret.
Chokladtopping
1.Mixa dadlarna och bred ut dadelsmeten i ett jämnt lager över jordnötsfyllningen.
2.Smält den mörka chokladen och blanda i kokosoljan.
3.Häll över den smälta chokladen i ett jämnt lager över dadellagret.
4.Ställ i frysen några timmar och ta ut ca. en kvart/tjugo minuter innan du vill servera.
5.Dekorera med färska blommor och lite hackade jordnötter.
Jag ville att den skulle vara nyttig, inte innehålla varken vitt mjöl eller raffinerat socker, ha en klar smak av choklad och inte smaka för mycket banan
Nyttiga bars med jordnötssmör, blåbär, chiafrön och lite annat smått och gott. Vill du förhöja nyttigheten så krossa eller mortla chiafröna lätt innan du blandar ner dem
Det blev en jättegod glutenfri brownie som inte bara är god utan även nyttig. Inlägget Nyttig brownie med sötpotatis – utan gluten och mjölk dök först upp på
Semmel tårta. 2017-01-16, 08. 27. Hej på er ,vad jag har vart dålig på blogga, sjukdommar och andra tråkigheter, och bara så mycket av allt & även lite jul på det
1. Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). 2. Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Okej, bli inte avskräckta nu. men dessa geggiga brownies är faktiskt gjorda på svarta bönor. Dock känner man inte alls smaken av bönor, utan de är söta och chokladiga precis som de ska vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.